Un nou așezământ monahal în Episcopia Caransebeșului – schitul Sf. Dionisie Exiguul – Bucova

La inițiativa și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, s-a înființat , începând cu data de 1 octombrie a.c., schitul cu hramul Sf. Dionisie Exiguul – Bucova. Așezământul monahal este situat într-un peisaj montan pitoresc pe valea Bistrei și cuprinde biserica, un corp de chilii și un altar vară.

Slujba de binecuvântare a bisericii schitului va avea loc astăzi, 6 octombrie 2009, slujbă care va oficiată de către Preasfințitul Lucian Episcopul Caransebeșului, ce va așeza viețuitori în această nouă lucrare, potrivit prevederilor statutare, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Ctitorul așezământului este domnul Ionesie Gheorgheoni, care a construit acest schit în memoria și veșnica pomenire a fiului său Dionisie Gheorgheoni, trecut prematur la Domnul. Schitul de la Bucova este primul așezământ monahal din Patriarhia Română, cu hramul Sf. Dionisie Exiguul părintele erei creștine și a dreptului bisericesc, sfânt canonizat în data de 27 octombrie 2008 de către Sf. Sinod. Așezământul care își va serba hramul la data de 1 septembrie (ziua de prăznuire a Sf. Dionisie Exiguul) în fiecare an, va fi schit de călugări. Schitul de la Bucova este al 19-lea așezământ monahal din Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente