Un nou an universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și-a primit astăzi, 4 octombrie, studenții. În debutul ceremoniei de deschidere a noului an universitar, la Centrul eparhial al Mitropoliei Banatului, părinții profesori ai Facultății de Teologie au oficiat o slujbă de Te Deum în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a cadrelor didactice și a studenților, informează TRINITAS TV. Ceremonia a continuat apoi în Sala Festivă a Centrului Eparhial.

„Sperăm ca programul academic să fie respectat de studenți, sperăm ca participarea lor la activitățile spirituale și la cele liturgice să fie mulțumitoare. Peste toate acestea sperăm ca studenții să dea dovadă de conștiinciozitate în tot ceea ce fac. Important este ca în noul an universitar condiția de teolog studentul să și-o asume cu multă responsabilitate”, a spus Pr. Prof. Conf. Dr. Nicolae Morar, Șeful catedrei de Teologie.

Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Vest din Timișoara a fost înființată în urma unei convenției încheiate de Arhiepiscopia Timișoarei și Rectoratul Universității Timișoara în anul 1993 și are 2 secții: Teologie Pastorală și Teologie Didactică.

Comentarii Facebook


Știri recente