Un nou an școlar la Colegiul Șaguna din Brașov

Noul an școlar a început cu rugăciune și la Brașov. Elevii Colegiului Național Andrei Șaguna, profesorii și părinții au participat la o slujba de Te Deum, oficiată de ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre valorile inestimabile cultivate de instituția de învățământ ctitorită și ocrotită de Sfântul Ierarh Andrei Șaguna.

‘Astăzi a fost zi de sărbătoare și la Brașov pentru școala românească. Colegul Național Andrei Șaguna care a fost instituit de Sfântul Ierarh Andrei și al cărui nume îl poartă și-a deschis porțile astăzi și a primit binecuvântarea lui Dumnezeu prin rugăciunea pe care am făcut-o. Am oferit acestui colegiu însemnele apartenenței lui spirituale la patrimoniul șagunian, icoana Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei’, a spus ÎPS Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

Cu ocazia noului început de an școlar, instituția de învățământ brașoveană a primit mai multe daruri din partea Mitropolitului Ardealului.

Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov este una din cele mai longevive și prestigioase instituții de învățământ preuniversitar din țară. Finalizată în 1854, școala a primit în anul 1922 numele ctitorului său, iar în 1996 a devenit colegiu național. Clădirea istorică a fost retrocedată de curând Mitropoliei Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente