Un judecator francez a decis ca folosirea temei ‘Cinei Domnului’intr-o campanie de publicitate este ofensatoare pentru crestini.

Un judecator francez a decis saptamana trecuta ca folosirea temei ‘Cinei Domnului’ a lui Leonardo da Vinci intr-o campanie de publicitate este ofensatoare pentru crestini. In concluzie s-a ordonat ca toate afisele cu aceasta tema sa fie retrase. Judecatorul Jean-Claude Magendie s-a declarat de acord cu Biserica Catolica din Franta, care a depus plangerea impotriva casei de moda Marithe Francois Girbaud. Reclama prezinta un grup de femei in locul lui Isus si al Apostolilor, in atitudini similare celor pictate de Leonardo pentru personajele ce au luat parte la Cina cea de Taina. In ciuda argumentelor avocatilor casei de moda, reclamele vor fi interzise, judecatorul considerand ca reprezinta ‘un act gratuit si agresiv de intruziune in cele mai profunde credinte ale oamenilor’. ‘Ofensa adusa crestinilor este mult mai mare decat binele comercial urmarit’, a mai declarat el.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…