Un harnic și statornic slujitor al Domnului: Părintele Stelian Miu

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la slujba de înmormântare a Părintelui Stelian Miu, Preot Paroh al Parohiei Vadu-Săpat, din Protoieria Urlați, 5 august 2010:

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a părintelui Stelian Miu, în vârstă de 52 de ani, preot paroh la Parohia Vadu-Săpat, din Protoieria Urlați.

Născut la data de 15 iulie 1958 în comuna Bărcănești, județul Prahova, unde a absolvit clasele primare și gimnaziale, Părintele Stelian Miu a fost crescut de mic în credință și dragoste față de Hristos-Domnul și de Biserica Sa.

În anul 1974 a pășit pragul Seminarului Teologic din București, pe care l-a absolvit în anul 1979. În anul 1981 a fost hirotonit preot pe seama Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Parohia Vadu-Săpat, județul Prahova, păstorind cu multă jertfelnicie și dăruire de sine vreme de 29 ani.

Părintele Stelian Miu a fost un priceput și evlavios slujitor al Sfântului Altar, fiind înzestrat cu o voce caldă și melodioasă. De asemenea, sunt cunoscute calitățile sale de bun gospodar. A început și finalizat lucrările de consolidare a bisericii, a refăcut arhitectura ei exterioară, a împodobit-o cu o pictură nouă, a coordonat lucrările de reparații la clopotniță și a construit din temelie casa parohială. Dar cea mai frumoasă și rodnică lucrare misionară a preacucerniciei sale a fost grija sa pastorală pentru credincioșii încredințați lui, pe care i-a povățuit, în diferite momente din viața lor, ca un adevărat părinte.

În acest ceas de vremelnică despărțire, rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, Arhiereul Cel veșnic, să odihnească în Împărăția Sa sufletul bun și harnic al Părintelui Stelian Miu, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit, iar familiei îndurerate, parohiei îndoliate și tuturor celor ce l-au cunoscut și l-au prețuit să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familie și parohie,

†Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente