Un grup de pelerini a vizitat Palatul Patriarhiei

Un grup de 32 de credincioși și preoți catolici italieni s-au aflat, astăzi, 8 octombrie 2012, în vizită, la Palatul Patriarhiei. Aceștia s-au întâlnit în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei din București cu Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul, care le-a vorbit despre istoria acestor locuri, a poporului și a Bisericii Ortodoxe Române.

„Vizita oricăror creștini, chiar dacă sunt de altă confesiune decât cea ortodoxă, reprezintă în primul rând un prilej de mare bucurie pentru noi pentru faptul că ei doresc să ne cunoască țara, să ne cunoască Biserica și spiritualitatea ortodoxă românească. Totodată, exprimă și această dorință de întărire a unor relații de frățietate în primul rând între creștini și de ce nu dacă la bază se constituie această legătură frumoasă de frățietate atunci și la nivelul instituțiilor va fi mult mai ușor să se discute în cadrul întâlnirilor dintre Biserici sau a reprezentanților Bisericii și chiar la nivel teologic”, a spus Preasfinția Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Cei 32 de pelerini provin din zona Milano Nord-Monza și sunt conduși de Monseniorul Silvano Provasi, din cadrul Zonei Ecumenice Pastorale 5 a Curiei din Milano.

Ghidul lor este părintele Pompiliu Nacu, protopopul ortodox român de Milano, care a declarat: „Acest grup a dorit să știe care este realitatea spirituală a acestui lumi ortodoxe românești pentru că unii dintre ei cunosc în mod particular spiritualitatea greacă sau cea rusă, dar puțini știu despre ceea ce se întâmplă, ceea ce avem noi, despre bogăția pe care o avem și pe care nu reușim să o valorificăm de foarte multe ori. De aceea, ne-am oprit în primul rând la Palatul Patriarhal unde am avut această întâlnire cu Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul. În continuare, vom merge și vom vizita Brașovul, Biserica Neagră de acolo, iar apoi restul zilelor vor fi dedicate mănăstirilor din nordul Moldovei. Cei prezenți în special vor să cunoască aceste realități spirituale, arhitecturale și în același timp vor să știe ce înseamnă ortodoxia românească, care este particularitatea ortodoxiei românești”.

La plecare pelerinii italieni au oferit în dar Patriarhiei Române un fragment din moaștele Sfintei Mucenițe Tecla, adăpostite în Domul din Milano.

Comentarii Facebook


Știri recente