Un grup de credinciosi ortodocsi din Onesti vor pleca luni in pelerinaj in Italia.

Pelerinajul organizat in cadrul Protopopiatului Onesti are loc la propunerea Parintelui Contantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onesti, cu ajutorul Parintelui Mario Querini, din Ordinul Capucinilor, si cu binecuvantarea Prea Sfintitului Eftimie, Episcopul Romanului, si a Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. Trebuie sa precizam ca Parintele Mario Querini este prezent la Onesti pentru a intelege Ortodoxia la ea acasa si pentru a transmite aceste ganduri in Italia.

Plecarea in pelerinaj in Italia, in locurile presarate de primele seminte ale crestinismului, in Padova, Venetia, Florenta, Roma si alte locuri pline de vestigii crestine, va avea loc pe data de 23 august 2004.

Mai multe amanunte despre pelerinajul in Italia organizat de catre Protopopiatul Onesti ne-a oferit Parintele Arama Gheorghe, corespondent al postului de Radio Trinitas la Onesti: ‘Vom incerca sa mergem pe pasii primilor nostri crestini. Vom ajunge la Padova, Firente, Venetia si la Roma, unde vom savarsi Sfanta Liturghie Ortodoxa la care vor participa crestini ortodocsi si vor asista si credinciosi romano-catolici. Vom merge la locurile de martiraj ale Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Sfanta Iustina, Sfantul Sebastian, Sfantul Apostol Marcu si la toti Sfintii pe care Ortodoxia ii pretuieste si ii cinsteste pentru ca ei sunt samanta crestinismului. Vom incerca sa intram in comuniune cu Sfintii la locurile lor de jertfa.’

In ziua de 29 august 2004, la grupul credinciosilor ortodocsi – pelerini in Italia se va alatura si Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

Comentarii Facebook


Știri recente