Un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț în procesiune la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi

Un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, două icoane ale sfântului și un veșmânt al acestuia au ajuns astăzi, 3 august, la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi. Aceste odoare au fost aduse de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul” din Republica Moldova și au fost așezate spre închinare, credincioșilor, în capela seminarului.

Aducerea sfintelor moaște și ale icoanelor este prilejuită de hramul Seminarului Teologic Ortodox din Dorohoi, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. În acest context, pe parcursul următoarelor două zile vor avea loc evenimente deosebite.

Mai multe detalii cu privire la evenimentele ce vor avea loc a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele profesor, Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Dorohoi: „Miercuri la ora 9:30 se va oficia Taina Sfântului Maslu cu sobor de preoți. Între orele 12:00-14:00 va avea loc o sesiune de comunicare privitoare la persoana Sfântului Ioan Iacob, iar la ora 16:30 se va oficia Slujba Vecerniei de către un sobor de preoți. Joi, 5 august, se va oficia Slujba Utreniei la ora 7:30, după care Acatistul Sfântului Ioan Iacob și slujba Sfintei Liturghii. De asemenea, se va oficia și slujba de pomenire a ctitorilor, în final corul Seminarului Teologic va susține un concert cuprinzând piese corale religioase”.

Comentarii Facebook


Știri recente