Un fragment din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului va fi adus din Grecia de catre IPS Mitropolit Panteleimon de Veria, Nausa si Kampania

Anul acesta, pe 14 octombrie, cu prilejul sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi adus la Iasi un fragment din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Pretiosul odor va fi adus de la Veria, Grecia, de catre IPS Mitropolit Panteleimon de Veria, Nausa si Kampania.

In prezent, fragmente din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul se afla in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, la Roma, Constantinopol, Veria si in Muntele Athos. Mitropolia de Veria se afla in Grecia de Nord, pe locul vechii localitati Bereea.

Parintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, a precizat pentru Radio Trinitas ca ‘Bereea este locul in care Apostol Pavel a predicat Evanghelia, dupa ce a calcat pe pamant european pentru prima data in insula Samotrake, apoi la Filipi, la Tesalonic, la Corint si la Atena.’

Delegatia Mitropoliei de Veria va fi condusa de Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Panteleimon si va ramane 3 zile in Iasi, timp in care credinciosii din toata tara se vor putea inchina la lemnul Sfintei Cruci.

Comentarii Facebook


Știri recente