Un deceniu în slujba filantropiei la Craiova

Asociația filantropică „Vasiliada” a Mitropolia Olteniei a împlinit astăzi, 14 iunie, 10 ani de la înființare. La sediul Arhiepiscopiei Craiovei a avut loc un moment festiv. Întrunirea a debutat cu o slujbă de mulțumire oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Mitropolitului Olteniei și Episcopului Severinului și Strehaiei, informează TRINITAS TV.

„Multe fapte frumoase s-au împlinit. Oamenii au fost atrași spre lucrarea în comun, spre această deschidere a iubirii, spre voluntariat, spre această ofrandă care se dăruită, spre această bucurie care se vrea împlinită prin cei de lângă noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

„Prin Asociația „Vasiliada” s-a început în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei o operă filantropică. Îmi aduc aminte de primul proiect câștigat, intitulat „În brațele mamei”, care a venit în sprijinul mamelor și familiilor care își abandonau pruncul nou-născut”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim.

La momentul festiv au participat fondatori și membri ai Asociației, reprezentanți ai unor ONG-uri și ai instituțiilor și autorităților publice partenere și numeroși alți invitați.

Asociația Vasiliada a sprijinit până în prezent peste 15.000 de persoane din diferite categorii sociale vulnerabile. În cadrul proiectelor derulate de organizație au activat pe parcursul celor 10 ani, peste 350 de voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente