Un deceniu de lucrare misionară la Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Române

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la înființarea Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. În urmă cu un deceniu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a înaintat Sfântului Sinod propunerea de a se înființa acest birou prin care pelerinii să aibă ocazia de a ajunge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, cu prilejul sărbătoririi a două milenii de la venirea Mântuitorului Iisus Hristos în lume pentru izbăvirea și mântuirea noastră. Acel birou de pelerinaj a funcționat la Mănăstirea Antim vreme de 9 ani, dezvoltându-se și primind între timp cel de-al doilea sediu, în Calea Victoriei nr. 45, în cadrul Magazinului de obiecte bisericești al Patriarhiei Române, de lângă Biserica Kretzulescu.

Anul trecut însă, acest birou a primit o haină nouă prin mutarea lui de la Mănăstirea Antim în bulevardul Corneliu Coposu nr. 1D și o altă dimensiune prin propunerea și purtarea de grijă a Părintelui Patriarh Daniel, când biroul de pelerinaj a urcat la înălțimea de Centru de Pelerinaj, dobândind și un ocrotitor în persoana Sfântului Apostol Pavel, „cel mai mare pelerin”, cu ocazia prăznuirii Sfântului Dimitrie din Basarabi și aducerea la București a moaștelor Apostolului Neamurilor – Sfântul Pavel. Sfințirea Centrului a fost săvârșită pe data de 25 octombrie 2008 de către Părintele Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod și de preoți veniți cu ocazia sărbătorii Bucureștilor.

În decursul a 10 ani de lucrare misionară la Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Române, mii de pelerini au avut prilejul de a ajunge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, Egipt, Grecia, Sfântul Munte Athos, Italia, Iordania, Bulgaria etc., precum și în țară, la sfintele mănăstiri din Moldova și Bucovina, Oltenia, Ardeal și Maramureș, Muntenia, Banat, Dobrogea de Nord și de Sud, Delta Dunării etc., pelerinaje în urma cărora am primit multe mulțumiri și am sesizat creșterea duhovnicească a multora, care au devenit credincioși autentici ai Bisericii și fideli pelerini ai Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române.

Deși la un nou început, Centrul de Pelerinaj a organizat din octombrie anul trecut până în prezent cca 200 de pelerinaje interne și externe, însumând 6.000 de pelerini, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată, pentru aprecierile transmise, asigurându-i de organizarea a cât mai multe pelerinaje, având un standard de calitate ridicat în ceea ce privește serviciile oferite, dar și în profesionalismul informațiilor.

Pelerinii pot veni la cele două Birouri ale Centrului de Pelerinaj „Sf. Ap. Pavel” al Patriarhiei Române, aflate în:

1) B-dul Corneliu Coposu nr. 1D (vizavi de Magazinul Unirea și Carrefour Unirea, pe fosta aripă Călărași), Tel/Fax: 021.310.99.21 sau Tel: 021.337.48.13 sau 0788.728.542;

e-mail: [email protected] site: www.pelerinaj.ro

2) Calea Victoriei nr. 45 (în cadrul Magazinului de obiecte bisericești al Patriarhiei Române, lângă Biserica Kretzulescu) Tel/Fax: 021.313.37.45 sau 021.313.37.46 sau 0788.728.544;

e-mail: [email protected] site: www.pelerinaj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente