Un deceniu de activități sociale la Așezământul „Sfântul Vasile” din Galați

Așezământului filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați a împlinit 10 ani de activitate. Cu această ocazie, aici au fost organizate mai multe evenimente prin care Arhiepiscopia Dunării de Jos marchează un deceniu de trudă, rugăciune și afecțiune puse în slujba copiilor orfani. Astăzi, 12 octombrie, în cadrul manifestărilor, a fost organizat simpozionul intitulat „Filantropia – mijloc concret de manifestare a dragostei față de aproapele”, informează TRINITAS TV. Au fost prezenți, alături de participanți, chiriarhul locului Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, și Înaltpreasfințitul Părinte Vasile, Mitropolit de Elasona, Grecia, însoțit de o delegație elenă.

„Astăzi se împlinesc zece ani, 12 octombrie 2000 – 12 octombrie 2010, de când s-a inaugurat această casă a Sfântului Vasile și a Sfintei Parascheva care astăzi are 90 de copii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Întreaga activitate a Așezământului „Sfântul Vasile cel Mare” se desfășoară în colaborare cu Primăria municipiului Galați și Consiliul local Galați, având sprijinul Guvernului României. Pe 14 octombrie, în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Capela Așezământului își va sărbători cel de-al doilea hram.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…