Un centru de îngrijiri paliative la Cluj

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va deschide în curând la Cluj-Napoca un centru de îngrijiri paliative, sub ocrotirea Sfântului Nectarie. Așezământul va cuprinde o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulți și un ambulatoriu de specialitate.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului: „Prin înființarea acestui centru am gândit atât susținea persoanelor care se află în stare de mare suferință și care, pe lângă suferința fizică, trec și printr-o accentuată suferință creată de condițiile sociale în care trăiesc pentru că centrul este gândit pentru persoanele aflate în stare de risc social. Pe de altă parte, ne-am gândit și la vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu care știm că în tinerețe a studiat și medicina, dar pe tot parcursul vieții sale a vut o mare sensibilitate față de suferința omenească”.

Construirea centrului destinat persoanelor bolnave de cancer în fază terminală a început în anul 2009.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului intenționează să inaugureze Centrul ‘Sfântul Nectarie’ în luna mai.

În cadrul centrului de îngrijiri paliative ‘Sf. Nectarie’ din Cluj-Napoca, pacienții vor beneficia atât de servicii medicale de calitate, cât și de suport moral și spiritual. Serviciile vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici, preoți, farmaciști, asistente medicale, asistente sociale, infirmiere și voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente