Un an de la inaugurarea Centrului de Presă BASILICA

Astăzi, 27 octombrie 2008, se împlinește un an de când a fost inaugurat Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. Evenimentul a avut loc anul trecut la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, când un sobor de ierarhi condus de Patriarhul Daniel a sfințit studioul primei televiziuni din istoria Bisericii noastre, TRINITAS TV, și a studioului din București al postului de Radio TRINITAS, la rându-i primul post de radio ortodox din țara noastră. Noutatea pe care a adus-o anul trecut inaugurarea Centrului de Presă BASILICA a fost constituită în mod deosebit de înființarea Televiziunii TRINITAS, necesară pentru misiunea Bisericii în zilele noastre, dar și în spațiul audiovizualului românesc.

Centrul de Presă BASILICA include astăzi, pe lângă cele două instituții amintite, și „Ziarul Lumina”, săptămânalul „Lumina de Duminică”, revista lunară „Vestitorul Ortodoxiei”, Agenția de Știri BASILICA și Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Acestea toate au scopul de a intensifica, într-o lume marcată de secularizare, misiunea spirituală a Bisericii, de a propovădui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg. Conținutul publicistic al acestor canale media nu este exclusiv religios, însă maniera în care sunt abordate toate aspectele lumii contemporane este una creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…