Un an de arhierească slujire a Preasfințitului Părinte Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu a împlinit un an de arhipăstorire în scaunul de Episcop al Sloboziei și Călărașilor, informează Radio TRINITAS. Aniversarea a avut loc astăzi, 29 iunie, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a fi oficiată și o slujbă de mulțumire pentru purtarea de grijă și binefacerile primite de la Dumnezeu.

Mai multe informații aflăm de la părintele Ovidiu Dincă, purtător de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: „Preasfințitul Vincențiu a hirotesit mai mulți preoți vrednici în treapta de iconom-stavrofor, dăruindu-le și distincția Crucea Sloboziei. Pentru prima dată a fost acordat ordinul Crucea Sloboziei pentru mireni, iar persoana care s-a învrednicit fiind domnul Vasile Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița. Anul petrecut de Preasfințitul Vincențiu ca și chiriarh al acestei tinere episcopii a adus multe împliniri sufletești, pastorale și administrative. Anul acesta este doar începutul mai multor realizări, toate săvârșite prin binecuvântarea lui Dumnezeu și închinate Sfintei Treimi”.

Slujba de întronizare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost oficiată de un sobor de 19 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe 28 iunie 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente