Ultima etapă din programul de ajutorare a familiilor din Protopopiatele Dorohoi și Pașcani

Biroul de asistență socială Diaconia al Centrului Eparhial Iași implementează în aceste zile ultima etapă din programul de ajutorare a familiilor din Protopopiatele Dorohoi și Pașcani, ale căror case au fost dărâmate în urma inundațiilor de vara trecută.

Acțiunile derulate vizează dotare caselor nou construite cu aparate electrocasnice de strictă necesitate, sobe, mobilier de bucătărie ne-a spus părintele Mihai Prodan inspector eparhial în cadrul Sectorului de asistență socială și medicală „Diaconia” al Arhiepiscopiei Iașilor.

Mai multe informații cu privire la programul acțiunilor derulate a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Mihai Prodan, inspector eparhial în cadrul Sectorului de asistență socială și medicală „Diaconia” al Arhiepiscopiei Iașilor: „Am ajuns la etapa de dotare a caselor cu aparate electrocasnice de strictă necesitate, cum ar fi un aragaz, frigider, mașină de spălat și fier de călcat. Unele familii au primit și mobilier de bucătărie. Am oferit celor nouă familii din localitatea Mogoșești-Siret, Protopopiatul Pașcani, aparate electrocasnice. De asemenea, ieri, 6 iulie, un număr de 36 de familii din mediul rural, din Protopopiatul Dorohoi au primit câte o mașină de spălat și câte un fier de călcat. Totodată, astăzi ne-am deplasat în localitatea Miroslovești, unde cele trei familii sinistrate au primit câte un frigider, aragaz, mașină de spălat și câte un fier de călcat. Luni, ne vom deplasa în localitatea Șelniceni unde 13 familii vor primii câte un frigider, aragaz, mașină de spălat, fier de călcat și câte un set de mobilier de bucătărie”.

Comentarii Facebook


Știri recente