Ultima etapă a Concursului național de muzică religioasă Din suflet de creștin

La Catedrala mitropolitană din Iași a avut loc vineri, 27 mai 2011, ultima etapă a Concursului național de muzică religioasă ‘Din suflet de creștin’, ediția a II-a. Moderatorul evenimentului a fost arhid. Gabriel Nastasă, asistent suplinitor la disciplina Muzică bisericească și Ritual, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Primul moment cultural-religios al serii, dedicat Anului omagial 2011 în Patriarhia Română, a fost prezentat de Grupul ‘Cucuzelii’ din Botoșani, eleva Ana Sturzu, de la Școala ‘Varlaam Mitropolitul’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, și eleva Andreea Filip, de la Colegiul Tehnic ‘Mihail Sturdza’ din Iași. În cadrul Proiectului ‘Din suflet de creștin’ a fost editat un volum de studii, dedicat Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, care a fost prezentat de pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adresat un cuvânt pentru cei prezenți, în care și-a exprimat bucuria pentru osteneala pe care copiii au depus-o în concurs.

‘Văzând frumusețea de pe chipurile copiilor, adâncimea glasurilor lor și mai ales înălțimea cuvântului, am simțit odihnă sufletească. Copiii, veniți din mai multe zone ale Moldovei, ne-au bucurat prin cântul lor, prin costumul lor și cu privirea lor. Le mulțumim din inimă copiilor, părinților lor și celor care i-au îndrumat. Să mărturisim și altora lumina Învierii și să încercăm să o sădim în sufletele lor’, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan. Prof. Geta Rita Marcu, coordonatoarea proiectului, a mulțumit Înaltpreasfințitului Teofan pentru binecuvântarea și sprijinul acordat. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a acordat diplome și daruri, din partea Arhiepiscopiei Iașilor, tuturor copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente