Ultima conferință preoțească din sesiunea de toamnă în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Astăzi, 10 noiembrie, la Târgu Mureș a avut loc ultima conferință preoțească din sesiunea de toamnă.

Lucrările conferinței cu tema „Morala Liturgică” au debutat la ora 10.00 și a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. La această întâlnire au participat toți preoții din protopopiatele Județului Mureș.

În cadrul lucrărilor conferinței au fost menționați preoții din județul Mureș implicați proiectul „Implicarea Clerului și a Comunităților Parohiale Ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iulia”, iar in final acestora li s-au înmânat diplomele dobândite, împreună cu Arhierescul imbold ca aceștia să sporească implicarea comunităților parohiale în soluționarea nevoilor din parohii.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulează în prezent proiectul „Implicarea Clerului și a Comunităților Parohiale Ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iulia”. Acest proiect, a început să se desfășoare în data de 01.01.2011 și se va finaliza la sfârșitul anului 2012.

În primul an de activitate Arhiepiscopia Alba Iulia a selectat 80 de persoane din județul Alba și 80 de persoane din județul Mureș, din cadrul preoților și din rândul persoanelor implicate în viața pastorală și socială a bisericii. Aceste persoane au participat la cursuri de formare profesională în urma cărora au obținut diplome de calificare acreditate de Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, precum și diploma acordata de Consiliul Național al Calificărilor și al Formărilor Profesionale a Adulților.

În calendarul anului 2 de desfășurare a proiectului aceste persoane se vor implica activ în scrierea de proiecte, precum și în soluționarea nevoilor existente în comunitățile parohiale din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente