Ultima conferință preoțească din sesiunea de toamnă în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

La Târgu Mureș a avut loc ieri, 10 noiembrie 2011, ultima conferință preoțească din sesiunea de toamnă. Lucrările conferinței cu tema ‘Morala liturgică’ au fost prezidate de către Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Transilvania.

La această întâlnire au participat toți preoții din protopopiatele județului Mureș.

În cadrul lucrărilor conferinței au fost apreciați preoții din județul Mureș care participă la proiectul Implicarea clerului și a comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iulia. La final, aceștia au primit diplome, fiind îndemnați să sporească implicarea comunităților parohiale în soluționarea nevoilor din parohii.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulează în prezent proiectul Implicarea clerului și a comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iulia. Acest proiect a debutat pe 1 ianuarie 2011 și se va finaliza la sfârșitul anului 2012.

În primul an de activitate, Arhiepiscopia Alba Iulia a selectat 80 de persoane din județul Alba și 80 de persoane din județul Mureș, din rândul preoților și al persoanelor implicate în viața pastorală și socială a Bisericii. Aceștia au participat la cursuri de formare profesională în urma cărora au obținut diplome de calificare acreditate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, precum și diploma acordată de Consiliul Național al Calificărilor și al Formărilor Profesionale a Adulților. În calendarul celui de-al doilea an de desfășurare a proiectului, aceste persoane se vor implica în scrierea de proiecte, precum și în soluționarea nevoilor existente în comunitățile parohiale din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…