Tunderi în monahism la Mănăstirea Sf. Ana din Episcopia Severinului și Strehaiei

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a participat duminică, 19 decembrie, la slujba Vecerniei unită cu Utrenia la Mănăstirea Sf. Ana, prilej cu care a tuns în monahism două surori, viețuitoare în această obște monahală, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Cele două surori care au îmbogățit numărul ostenitoarelor mănăstirii Sf. Ana au depus înaintea ierarhului locului întreitul vot monahal: castitatea, sărăcia de bună voie și ascultarea necondiționată, numindu-se acum maica Felicia și maica Valentina. Preasfințitul Părinte a arătat rațiunile duhovnicești pentru care le-a dat maicilor aceste nume după călugărie, arătând că au murit pentru lume, și la fel ca cele două sfinte mucenițe vor avea de pătimit, dar trebuie să îndure pentru că jugul lui Hristos este ușor, iar Dumnezeu este mult îndurat. Sf. Muc. Felicia din Cartagina (+ 203), prăznuită pe 1 februarie, a primit moarte mucenicească prin sabie, împreună cu cele șapte fiice ale ei, iar Sf. Valentina din Gaza, pomenită pe 18 iulie, a suferit martiriul prin foc, fiind arsă de vie.

Mănăstirea Sf. Ana a împlinit luna aceasta 20 de ani de existență, după ce a fost reînființată și resfințită de episcopul Damaschin Severineanul în anul 1990.

„A fost un început anevoios pentru această mănăstire. Îmi amintesc că în 1990, maica stareță Iustina, ajutată de surorile Ana și Elisabeta și de alte ostenitoare, a purces la drumul greu al chinoviei, îndurând de multe ori frigul și foamea. Au trecut mulți ani de atunci. Iată că astăzi se alătură încă două maici la chemarea chipului îngeresc al călugăriei. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le ajute acestora să își ducă crucea până la sfârșitul vieții și să se roage pentru noi la Sfintele Liturghii săvârșite zilnic în această mănăstire, căci Sf. Liturghie ține viața pe pământ”, a mai spus Preasfinția Sa.

Răspunsurile la strană au fost asigurate de corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, care a susținut și un concert de colinde și cântece de stea.

Comentarii Facebook


Știri recente