Tundere în monahism la Mănăstirea Cernica

Trei frați de mănăstire au primit tunderea în monahism luni, 9 august, la Mănăstirea Cernica. Slujba călugăriei a fost săvârșită de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează „Ziarul Lumina”.

La eveniment au participat mai mulți clerici de la Catedrala patriarhală, din Administrația Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoți de la diferite parohii din Capitală și monahii din obștea Mănăstirii Cernica, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul ‘Tronos’ al Catedralei patriarhale, dirijat de părintele diacon protopsalt Mihail Bucă.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Varsanufie a rostit un cuvânt de învățătură în care a redat semnificațiile acestui moment și importanța lui în viața Bisericii, în general, și în special în viața celor trei monahi care au primit tunderea în monahism.

‘Călugăria, mai ales în perioada aceasta, este un act de mare curaj, iar persoana care alege acest drum, chiar și azi, se pune în slujba Mântuitorului Hristos. Este un drum anevoios, dar pentru cei care se nevoiesc și se luptă permanent, drumul acesta se sfârșește în cer’, a spus părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Cei trei noi monahi, Eftimie, Casian și Gherman, de la Mănăstirea Cernica din Arhiepiscopia Bucureștilor, au fost călugăriți cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. ‘Pentru Mănăstirea Cernica, orice nou-intrat în monahism constituie o mare bucurie. Considerăm că acești trei tineri, care și-au dorit această viață îngerească, și-au îndeplinit foarte bine datoria de novici și ne bucurăm de intrarea lor în obștea Mănăstirii Cernica’, a declarat părintele stareț Maxim Bădoiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…