Trustul american Getty finanteaza restaurarea iconostasului Manastirii Hurezi.

Trustul american J. Paul Getty finanteaza cu 27.000 de dolari restaurarea iconostasului Bisericii Mari a Manastirii Hurezi. Proiectul, aprobat de Ministerul Culturii din Romania, prin Comisia de Componente Artistice, a fost conceput de o echipa de restauratori de pictura si restauratori de lemn coordonata de Ioan Sfrijan, aceeasi echipa facand si lucrarile de restaurare.

Suma necesara realizarii proiectului de restaurare a fost acordata Fundatiei ‘Sfintii Martiri Brancoveni’ si reprezinta 42 % din costul intregului proiect de restaurare care a inceput in anul 2002, urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2005.

In prezent, M0anastirea Hurezi, unul dintre cele mai impresionante si complexe ansambluri monastice din Romania, si-a pastrat functiunea de lacas de cult, fiind vizitata de un numar impresionant de turisti romani si straini.

Fundatia ‘Sfintii Martiri Brancoveni’ a fost constituita ca organism cu personalitate juridica la 18 ianuarie 2001, din initiativa unui entuziast grup de cetateni, credinciosi si deopotriva iubitori de arta si istorie. Scopul fundatiei este consolidarea, restaurarea si conservarea ansamblului monastic Hurezi, monument UNESCO, valoare emblematica a civilizatiei romanesti, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente