Trupa de teatru Credo a Episcopiei Caransebeșului la Festivalul copii pentru copii

Trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a Episcopiei Caransebeșului, a participat joi, 31 mai, la Festivalul caritabil copii pentru copii, după cum ne-a menționat Diac. Nicolae Codrea Acesta a fost organizat pentru ajutorul Iasminei-Sorina Cristescu o fetiță de numai trei anișori, bolnavă de leucemie, care așteaptă pe patul de spital să fie supusă unui transplant de măduvă.

Astfel, copiii de la grădinițele și școlile din Municipiul Caransebeș au susținut, în perioada 28-31 mai, o serie de spectacole în Sala de festivități a Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș. Acțiunea umanitară a fost organizată de Primăria Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, și de Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare Caransebeș.

Piesa de teatru prezentată de trupa „Credo”, coordonată de dl. profesor Rada Petrișor, a fost „Caseta Colmbinei”, în scenariul Veronicăi Gherasim, și a fost ultima reprezentație a acesteia. Toate premiile financiare câștigate de trupa „Credo” la Festivalul de teatru pentru elevi „Alter ego” din orașul clujean Turda, precum și cele câștigate la Festivalul de teatru „Phantasia” din Caransebeș, au fost donate Iasminei Cristescu, totodată, centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului a contribuit la strângerea de fonduri organizată în orașul de pe Timiș și Sebeș.

Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonat dl. prof. Rada Petrișor, funcționează în cadrul sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeșului condus de părintele Ianchiș Vasile. De la înființarea sa, centrul de voluntariat s-a implicat în numeroase acțiuni caritabile și umanitare din orașul Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente