Troiță în cinstea eroilor, în Parohia Breazu din Protopopiatul Iași I

În Parohia Breazu din Protopopiatul Iași I a fost sfințită ieri, 7 septembrie, o troiță ridicată în memoria ostașilor căzuți la datorie pe frontul de luptă în cele două războaie mondiale, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Slujba Aghezmei mici a fost oficiată de pr. Toma Gradinaciuc, Protopop al Protopopiatului Iași 1, alături de un sobor de preoți. La finalul evenimentului religios au fost susținute discursuri referitoare la importanța existenței unui astfel de monument. Troița a fost ridicată prin osteneala unei familii din satul Breazu, fiind lucrată de meșterii de la Grumăzești-Neamț.

„Credincioșii parohiei Breazu au trăit un moment de mare sărbătoare prin sfințirea unei troițe închinate tuturor eroilor, luptătorilor și ostașilor români căzuți în cele două războaie mondiale. Cei care au ridicat această troiță au dorit să ne ofere un impuls nouă, tuturor, pentru a arăta că darul și jertfa sunt bineprimite de Dumnezeu atunci când sunt făcute din suflet. Așa cum mărturisesc bătrânii, aici, la Breazu, în cel de-al Doilea Război Mondial s-a rupt linia frontului. Pe aceste locuri își dorm somnul de veci mulți ostași români, ruși sau germani”, a spus pr. paroh Gabriel Coroamă.

Comentarii Facebook


Știri recente