TRINITAS TV si studiourile Radio TRINITAS din Bucuresti, pregatite pentru inaugurare

Postul de televiziune Trinitas al Patriarhiei Romane si studiourile de la Bucuresti ale Radio Trinitas sunt pregatite pentru inaugurare. Aceste evenimente sunt incluse in programul manifestarilor prilejuite in Capitala de sarbatoarea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Slujba de sfintire a noilor studiouri va fi oficiata de catre PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Trinitas TV va emite prin satelit, iar programele sale vor putea fi receptionate in toata tara. Mai multe informatii in acest sens am aflat de la diac. Nicolae Dima, consilier patriarhal si directorul Trinitas TV: ‘Postul nostru de televiziune va incepe sa emita pe 27 octombrie, la sarbatoarea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, iar la inaugurare sunt asteptati numerosi invitati atat din Bucuresti, din tara, cat si din strainatate. Programele postului de televiziune Trinitas TV se vor adresa tuturor categoriilor de varsta, categoria de audienta generala, vom avea talk-show-uri, vom avea reportaje, vom avea documentare, vom avea clipuri video, vom avea filme, deci o oferta editoriala foarte bogata si care speram sa fie pe placul tuturor celor care sunt curiosi ce ar putea sa contina programul unei televiziuni crestin ortodoxe. Trinitas TV este un post cu emisie prin satelit. Momentan emitem pe satelitul Amos 2 si putem fi receptionati conform parametrilor pe care ii puteti gasi pe site-ul www.trinitas.ro, iar in curand vom fi preluati de marile societati de retransmisie prin cablu si de platformele digitale’.

De asemenea, directorul Trinitas TV, diac. Nicolae Dima, ne-a spus si de ce este necesara o televiziune crestin ortodoxa in tara noastra: ‘Inaugurarea postului de televiziune Trinitas TV al Patriarhiei Romane este un proiect mai vechi al actualului Patriarh al Bisericii noastre, PF Parinte Daniel, si el vine pe fondul unei asteptari din partea credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane. Intr-o recenta scrisoare pe care PF Parinte Daniel a primit-o din Canada, de la niste romani stabiliti acolo, se vorbea despre un post de televiziune al Bisericii asteptat de romanii din Canada care sa poata fi receptionat chiar si peste Ocean. In acelasi timp este si o necesitate pastorala si misionara a Bisericii. Biserica are nevoie de o televiziune pentru ca are un potential vizual imens si pentru ca mesajul ei de pace, de solidaritate, de intr-ajutorare, de filantropie trebuie sa ajunga cat mai repede si cat mai nealterat la credinciosii Bisericii’.

Tot maine vor fi inaugurate si cele doua studiouri din Bucuresti ale Radio Trinitas, unul de emisie si unul de productie, prin intermediul carora vor fi transmise 30% din programele postului nostru de radio. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la pr. Ciprian Apetrei, consilier patriarhal si directorul postului de radio Trinitas: ‘Cu binecuvantarea si cu purtarea de grija a PF Parinte Patriarh Daniel, in ultimele trei saptamani s-au amenajat in Palatul Patriarhiei doua studiouri (unul de emisie si unul de productie) ale postului de radio Trinitas de la Bucuresti, de unde ascultatorii postului nostru de radio vor putea receptiona 30% din programul de 24h al postului nostru de radio. Maine, la orele 12.30, va avea loc sfintirea acestor studiouri de catre PF Parinte Patriarh Daniel, un moment emotionant, pentru ca astfel se inaugureaza in Palatul Patriarhiei un studio de radio al postului Trinitas, cea mai mare institutie media a Bisericii Ortodoxe Romane. O bucurie in plus pentru noi, cei de la Radio Trinitas, deoarece de acum incolo Patriarhia Romana va avea chiar in sediul ei central un studio de radio de unde se vor transmite informatii si stiri in ceea ce priveste viata Bisericii si activitatile cotidiene ale societatii romanesti’.

Comentarii Facebook


Știri recente