Trinitas TV și pe Internet

Programele Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române pot fi vizionate și pe Internet, accesând site-ul www.trinitastv.ro. Versiunea actuală a fost îmbunătățită cu noi opțiuni de navigare ce corespund mai bine nevoilor utilizatorilor de Internet interesați de programele Televiziunii Trinitas.

După cum informează Ziarul Lumina, site-ul www.trinitastv.ro vine, în mod special, în sprijinul celor care apreciază programele Trinitas TV, dar care, din cauza activităților profesionale sau personale, nu pot să le vizioneze la ora la care sunt difuzate. În acest sens, Trinitas TV își prelungește mesajul televizat în spațiul virtual, adăugând site-ului noi opțiuni care fac posibilă accesarea informației pe o perioadă mai lungă de timp. În primul rând, este vorba despre Jurnalul Trinitas, care este postat zilnic pe site, în varianta integrală, dar și sub forma știrilor separate, oferind vizitatorului posibilitatea de a accesa doar știrea de care este interesat în mod direct. În al doilea rând, pentru cei care nu au reușit să vizioneze la televizor emisiunea preferată, pot face acest lucru pe site, accesând rubricile dedicate fiecărei emisiuni în parte, unde pot găsi, în ordine cronologică, cinci dintre cele mai reușite ediții, precum și informații despre emisiunea respectivă, despre realizatorul ei și despre zilele și orele la care este difuzată. În felul acesta, Televiziunea Trinitas reușește să atenueze decalajul inevitabil dintre programul TV și programul unora dintre telespectatori, fideli, dar foarte solicitați în anumite perioade ale zilei.

O fereastră specială pentru emisia live

O altă noutate, foarte importantă, a site-ului www.trinitastv.ro o constituie emisia live. Într-o fereastră dedicată, vizitatorii pot vedea în direct ceea ce se transmite prin televiziune. ‘Este o facilitate importantă mai ales pentru cei din alte țări sau de pe alte continente, unde programele noastre nu pot fi recepționate prin cablu sau prin satelit. Ea se adresează, deopotrivă, tuturor celor care, în anumite circumstanțe, nu au posibilitatea de a vedea programele noastre la televizor, dar au conexiune la Internet’, ne-a declarat părintele consilier patriarhal Nicolae Dima, directorul Televiziunii Trinitas. În partea de jos a paginii de prezentare sunt evidențiate două emisiuni: Artă sacră și Pașii pelerinului, foarte apreciate de către telespectatorii Trinitas TV mai ales pentru faptul că le oferă posibilitatea de a cunoaște comorile artistice și spirituale ale Ortodoxiei românești.

O mai bună comunicare cu publicul

Caseta învecinată, intitulată Propune o temă, oferă vizitatorilor posibilitatea de a intra în contact cu realizatorii emisiunilor pentru a le sugera un anumit subiect de dezbatere, un loc sau o persoană care ar putea face obiectul unei emisiuni sau al unui reportaj. ‘Această casetă ne ajută să ne aliniem mai bine la așteptările telespectatorilor. Este o modalitate de a ne cupla mai bine la realitate, o manieră de lucru prin care noi ne dăm seama mai bine care ar putea să fie preferințele publicului. În afară de aceasta, prin caseta Propune o temă putem avea surprize plăcute, ca de exemplu, cineva să vadă emisiunea Omul priceput și să spună: ‘Cunosc și eu un meșteșugar, care face un anumit tip de manufactură foarte interesant’, și să ni-l recomande. În mod obișnuit, ne-ar fi foarte greu să ajungem la persoana respectivă, dar, în felul acesta, putem să-l găsim mult mai ușor și să-l aducem pe ecran’, ne-a spus părintele director Nicolae Dima.

Pentru a salva timp și pentru a naviga mai ușor în pagina web, în colțul din dreapta sus se găsește butonul Caută, conectat la un motor de căutare ce deschide într-o pagină toate articolele legate de itemul introdus. În subsolul paginii de prezentare au fost postate câteva legături pentru cei care vor să cunoască mai multe despre rolul cultural-misionar al Televiziunii Trinitas, despre echipa redacțională și despre parametrii de recepție. Sunt prezente, de asemenea, câteva legături către adresele web ale celorlalte unități componente ale Centrului de presă Basilica.

În curând, pe site va fi inaugurată o nouă rubrică, ce va pune la dispoziție fragmente din emisiuni grupate tematic. ‘Internetul constituie un spațiu imens și, ca atare, trebuie să-i oferi celui care te vizitează suficiente motive ca să rămână pe site, ceva care să-l captiveze. Acesta este motivul pentru care, în viitorul apropiat, vom inaugura pe site o secțiune alcătuită din extrase din emisiuni. Mergem pe o concepție conform căreia timpul pe care îl dedici unui produs audiovizual pe Internet este mult mai redus decât timpul pe care îl aloci unui același tip de produs pe care îl vezi la televizor. Aceasta înseamnă, deci, că atunci când stai în fața calculatorului ai mult mai puțină disponibilitate să urmărești timp îndelungat un produs audiovizual decât ai în fața televizorului. Și atunci, vom face selecții din emisiuni așa încât să oferim cele mai interesante, cele mai spectaculoase sau cele mai sugestive fragmente din emisiunile noastre, grupate tematic. De exemplu, dacă cineva va fi interesat de teme importante de trăire creștină, cum ar fi rugăciunea, intră pe capitolul dedicat acestui subiect și acolo va găsi mai multe fragmente, cu o durată de 2-3 minute, din emisiunile noastre în care s-a tratat despre acest lucru’, a precizat părintele consilier Nicolae Dima.

DVD-urile Trinitas TV pot fi procurate și prin Magazinul virtual

Pentru cei care preferă să vizioneze cele mai bune reportaje și documentare produse de Trinitas TV la o calitate de înaltă definiție, a fost creat pe site Magazinul virtual. De aici pot fi achiziționate foarte rapid, prin comandă on-line, DVD-urile realizate de Televiziunea Patriarhiei Române, dar și CD-uri produse de Radio Trinitas, cu acatiste, cântări religioase, colinde sau predici ale marilor duhovnici. DVD-urile conțin materiale despre marii duhovnici ai României (Cleopa Ilie, Arsenie Papacioc, Paisie Olaru, Teofil Părăian), despre cele mai renumite mănăstiri românești (Voroneț, Neamț, Antim, Darvari), despre Locurile Sfinte ale Ortodoxiei (Ierusalim, Ierihon, Egipt, Athos) sau despre evenimente importante din Biserica noastră, cum ar fi sfințirea Marelui Mir din anul 2010. Livrarea se efectuează într-un interval de 24-48 de ore, oriunde în țară. Prin achiziționarea lor, credincioșii pot contribui la susținerea singurei televiziuni ortodoxe din țară. Tot în acest sens a fost creată și caseta Susținere, care are rolul de a conștientiza pe toți beneficiarii Televiziunii Trinitas că acest post, necesar și util, dispune de resurse financiare minimale, adesea insuficiente pentru susținerea activității editoriale și administrative. Accesând această casetă, vizitatorii pot găsi informații despre conturile în care pot face donații, înscriindu-se astfel între binefăcătorii Televiziunii Trinitas, ale căror nume vor fi pomenite la altarul Catedralei patriarhale din București.

Comentarii Facebook


Știri recente