Trezvia sufletului – seară duhovnicească la Timișoara

Joi, 10 noiembrie, începând cu ora 19:00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a avut loc Manifestarea duhovnicească, de cultură și cinema intitulată „Trezvia sufletului (Bdenje duÅ¡e)”, ediția a II-a, după cum ne-a precizat George Giurgiu. Evenimentul a fost organizat de Membrii Asociației Culturale ‘Beli bagrem’ în parteneriat cu ASCOR (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocși din România), Episcopia Otodoxă Sârbă din Timișoara, editura Predania și Mitropolia Banatului.

În deschiderea festivă a manifestării, dl. Milenco Luchin, președintele Asociației Culturale ” Beli Bagrem” din Timișoara și dl. Iva Apostolovici, președintele ASCOR Timișoara, au adresat un cuvânt de bun-venit tuturor celor prezenți. A urmat apoi prezentarea catalogului ” Cuvioși ai Ortodoxiei” ( starețul Tadei și părintele Cleopa), de către Andrei Stancovici.

În partea a doua a manifestării a urmat proiecția filmografică ” Trezvia sufletului”, ce a cuprins ” Binecuvântarea fericitului întru adormire Patriarh Pavle al sârbilor”, proiecția fotografiilor ” Ortodoxia pe internet” și scrisoarea de salut din partea dl. Srgian Ilici, director artistic al manifestării și președinte al Asociației Realizatorilor de Film și Televiziune din Voivodina, Serbia.

În final, toți cei prezenți au vizitat expoziția de fotografie ” Nestematele Athosului sârbesc”, de pe muntele Frusșka Gora, organizată în holul Universității de Vest.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…