Trei zile de curs pentru asistenții sociali din Eparhia Iașilor

Biroul de Asistență Socială și Medicală ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat, timp de trei zile, la Iași, un curs de echipă pentru asistenții sociali care lucrează în Centrul eparhial Iași și în protopopiatele din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Întâlnirea face parte dintr-un plan strategic de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul Eparhiei Iașilor.

În perioada 26-28 martie a avut loc, la Casa de Oaspeți ‘Sfântul Nicolae’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, o întâlnire de lucru a asistenților sociali din protopopiatele Eparhiei Iașilor și de la Biroul de Asistență Socială și Medicală ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor. Cursul a fost predat de psihologul Roxana Stoica din București, în vederea dezvoltării abilităților de a lucra în echipă. Activitatea s-a derulat în cadrul planului strategic de dezvoltare a serviciilor sociale în Eparhia Iașilor, implementat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Întâlnirea a avut ca principal obiectiv dezvoltarea capacităților de a lucra împreună, dat fiind faptul că asistenții sociali lucrează în protopopiate aflate în locații diferite, iar Biroul de Asistență Socială și Medicală ‘Diaconia’ se află în Iași.

‘Cele trei zile au fost foarte fructuoase în perspectiva declanșării unei schimbări de atitudine și a valorificării activității de asistență socială desfășurată în Arhiepiscopia Iașilor. Cei 14 participanți s-au implicat foarte mult în fiecare zi a cursului, dobândind învățăminte pe care doresc să le utilizeze la locul de muncă. Cursul a fost un început bun, pentru că dezvoltarea activității ca echipă a celor 14 participanți se va realiza în fiecare zi de muncă. Serviciile sociale la nivelul Arhiepiscopiei Iașilor sunt dezvoltate, multe dintre ele fiind acreditate. Activitatea acestor servicii se derulează la un nivel ridicat, lucrul acesta reieșind și din evaluarea de anul trecut la nivelul Eparhiei Iașilor. Ceea ce-și propune planul strategic este ca Arhiepiscopia Iașilor să ofere servicii sociale la un nivel de calitate mai ridicat decât în prezent. Cu ajutorul asistenților sociali din protopopiate vor fi sprijiniți 40 de preoți parohi pentru a dezvolta activități sociale acreditate’, a spus Roxana Stoica.

‘Consider că ceea ce s-a explicat trebuie pus în practică’

Asistenții sociali au apreciat că s-au putut implica în discuțiile cursului, fiecare având posibilitatea să expună dificultățile pe care le întâmpină pentru a fi găsită o rezolvare. ‘Obiectivul acestui curs a fost acela de a închega echipa asistenților sociali din Arhiepiscopia Iașilor. Aceasta, nu pentru că nu am fi fost o echipă, ci pentru că este nevoie ca munca noastră să fie eficientizată. Am încercat pe timpul celor trei zile să vedem care sunt punctele tari sau slabe, și mai ales ce putem îmbunătăți astfel încât activitatea socială să fie eficientă. În cadrul cursului s-a accentuat că noi, în calitate de asistenți sociali, nu mergem doar după legile scrise, ci și după cele nescrise ale bunului simț, ale nădejdii, ale milei, ale dragostei, care trebuie să fie în Biserica noastră’, a mărturisit Dorina Rață, asistent social în cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Botoșani.

‘Acest curs a fost foarte important pentru că fiecare dintre noi a fost implicat în discuții pentru a ne spune punctul de vedere. Consider că ceea ce s-a explicat trebuie pus în practică. Sperăm să îi implicăm în serviciile sociale și pe cei care pot să ne ajute să realizăm această muncă, pentru a avea un rezultat concis’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Ana Ungureanu, asistent social în cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Roznov.

Comentarii Facebook


Știri recente