Trei arhierei au slujit la hramul Mănăstirii Dorna Arini

Credincioșii din mai multe zone ale țării au participat ieri la hramul Mănăstirii Dorna Arini din județul Suceava. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de IPS Teodosie, PS Ioachim Băcăuanul și de PS Longhin, informează „Ziarul Lumina”.

Mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din localitatea Gheorghițeni, comuna Dorna Arini, județul Suceava, și-a serbat ieri hramul în prezența a sute de credincioși din toată țara. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și de PS Longhin, Episcop de Bănceni – Ucraina. ‘Am avut bucuria ca fiu al satului și ctitor al acestei mănăstiri să slujesc alături de PS Ioachim Băcăuanul, de PS Longhin și de un sobor de peste 60 de preoți și diaconi. A fost o bucurie pentru toți cei care au participat la această sărbătoare întrucât Maica Domnului, cu acoperământul ei, ne cheamă pe toți sub a sa ocrotire. Am simțit vibrația sufletelor credincioșilor care ne-au mulțumit pentru că i-am invitat la acest hram. Oamenii au venit din Maramureș, București, Ploiești, Constanța și din toată Moldova, manifestându-și evlavia lor față de Maica Domnului și împărtășindu-și bucuria sărbătorii’, ne-a relatat Înalt Preasfințitul Teodosie.

Cuvânt emoționant al Preasfințitului Longhin

Arhiepiscopul Tomisului a amintit că la Dorna Arni există și o bază de tratament, astfel că mulți pelerini s-au interesat să-și continue vindecarea trupească în așezarea monahală de lângă orașul Vatra Dornei. ‘Ne-am bucurat și ne-am emoționat când PS Longhin ne-a vorbit de dorul pe care l-a avut față de românii din România. Acest cuvânt al Preasfinției Sale i-a făcut pe credincioșii prezenți să lăcrimeze. PS Longhin și-a manifestat bucuria că i-a găsit pe românii din Bucovina așa cum îi gândea în inima Preasfinției Sale. Dorința Episcopului Longhin i-a fost pe deplin împlinită, văzând că oamenii sunt buni, evlavioși, dornici de rugăciune, iubitori de Dumnezeu și de credință. Preasfinția Sa a remarcat că oamenii își manifestă credința nu doar prin rugăciune, ci și prin faptele de iubire a aproapelui și de ajutorare a Bisericii. PS Longhin ne-a mărturisit bucuria pe care o are în prezența celor peste 400 de copii și a celor 100 de bătrâni pe care îi îngrijește la Mănăstirea Bănceni. Preasfinția Sa este pentru noi o pildă de dăruire și de slujire. Rugăm pe Maica Domnului să ne acopere cu acoperământul ei și să ne ajute mereu. Fecioara Maria să fie cea care poartă sufletele părinților, moșilor și strămoșilor noștri în lăcașurile cerești, acoperindu-le cu acoperământul ei’, a mai spus IPS Teodosie.

Comentarii Facebook


Știri recente