Trecerea în 2013, prin rugăciune, și pentru românii din diaspora

Mulți români ortodocși din diaspora vor petrece Revelionul în biserică. Credincioșii din zona Nurnbergului sunt așteptați la Catedrala mitropolitană din orașul german. Atât slujba dintre ani, cât și Sfânta Liturghie și Te Deumul din 1 ianuarie vor fi oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, informează TRINITAS TV.

„A doua zi, de Anul Nou, vom sluji aici la Catedrala noastră mitropolitană din Nurnberg Ceasurile dimineața și Sfânta Liturghie. De asemenea, am constatat de-a lungul anilor că credincioșii noștri vin și în ziua de Anul Nou când sărbătorim Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și punerea numelui Mântuitorului Iisus Hristos, ca și pe Sfântul Vasile cel Mare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

Și românii din Italia se vor ruga în prima zi a anului nou.

„Seara zile de 31 decembrie, la granița dintre anul vechi și anul nou, se va sluji la sediul episcopiei noastre rânduiala obișnuită în noaptea de anul nou. La sediul episcopiei noastre de trei ani de zile am obișnuit să intrăm în anul nou slujind Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare pentru că poporul s-a obișnuit să vină și să rămână la biserică decât să meargă la o distracție lumească oarecare”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

La Catedrala episcopală din Gyula – Ungaria sunt așteptați în noaptea dintre ani numeroși credincioși.

„În ziua de Anul Nou și de sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala episcopală din Gyula vom săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare urmată de Te Deumul de mulțumire pentru anul cel nou, potrivit tradiției”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Anul Nou îl vor începe în rugăciune alături de ierarhii care îi păstoresc și românii ortodocși din Franța, Spania, America și Australia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…