Crestinii ortodocsi se afla in Postul Pastelui sau Postul Mare. Postul Pastelui a fost instituit in cinstea Patimilor si Invierii Mantuitorului Iisus Hristos, prin care noi am fost mantuiti. Postul nu reprezinta doar abtinere de la anumite alimente, ci inseamna si indreptare sufleteasca prin spovedanie si fapte bune. Mai multe informatii despre semnificatiile Postului Mare si cum trebuie inteleasa aceasta perioada de catre credinciosi ne-a oferit PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Trebuie sa ne imaginam postul cu acel loc unde se petrec situatii extreme, prin faptul ca pustiul este locul vidului care ne aduce aminte de vidul originar al creatiei; desertul ne mai aminteste si de impietrirea inimilor noastre, cand fiarele salbatice ale patimilor au secat izvorul din care curgea apa cea vie si mana vietii; pustiul mai reprezinta si absenta lui Dumnezeu sau locul unde Dumnezeu pare inaccesibil, insa, paradoxal, pustiul este si locul in care credinta si nadejdea se amplifica nesperat de mult, pentru ca in pustiu ai mai multa nevoie de Dumnezeu, Singurul care ne poate izbavi din situatii imposibile’.
Duminică se trece la ora de vară 2023. Timpul în Biserică
România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară. Ora 3 devine ora 4, astfel, duminică, 26 martie, va fi cea mai scurtă zi din 2023 cu doar 23 de ore.…
Egumenul Ghervasie, care a rectitorit Pocrovul, pomenit la zece ani de la plecarea la Domnul
Părintele Protosinghel Ghervasie Gheorghe cel care a condus timp de 35 de ani obștea Schitului Pocrov al Mănăstirii Neamț a fost comemorat duminică, la un deceniu de la trecerea la cele veșnice. După Sfânta Liturghie,…
Asociația Filantropia organizează o colectă umanitară în perioada Postului Mare
Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud, organizează campania umanitară „Faptele bune – urcuș spre Înviere!” pe perioada Postului Mare, prin care vor să ofere persoanelor nevoiașe, celor singuri, celor bolnavi și celor închiși un prilej de…
Peste 1000 de elevi din București au participat la olimpiada de religie, etapa județeană
În Bucureşti şi în toate judeţele din ţară s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În Capitală, examenul a avut loc în fiecare sector, reunind peste 1000 de participanţi. În Sectorul 2, proba s-a…
De ziua mondială a breslei, prof. Adriana Căruntu omagiază munca asistenților sociali din Arhiepiscopia Bucureștilor
„Ziua Mondială a Asistenței Sociale este un prilej de a ne aminti importanța specialiștilor care lucrează în acest domeniu în slujba membrilor comunității, răspunzând chemării Mântuitorului Iisus Hristos”, transmite prof. Adriana Căruntu, inspector eparhial și…