Training pentru susținerea activităților sociale ale Bisericii

Federația Filantropia și Organizația Internațională de Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC) desfășoară în această săptămână un modul de training pe tema ‘Atragerea de fonduri în comunitate’. Participă membrii din trei arhiepiscopii: a Bucureștilor, Iașilor și Craiovei după cum ne informează Ziarul Lumina.

Cursul din această săptămână are ca obiectiv elaborarea unei strategii sociale în cadrul a trei eparhii din Patriarhia Română, prin care participanții să-și dezvolte abilitățile de a atrage resurse pentru asociația în care lucrează, astfel încât să susțină activitățile în domeniul social din cadrul arhiepiscopiilor.

‘Acest curs intensiv, structurat pe cinci zile consecutive, își propune să dea participanților o serie de instrumente profesioniste în ceea ce privește strângerea de fonduri, astfel încât la finalul cursului, fiecare participant să-și construiască un plan structurat pentru strângerea de fonduri, să-și stabilească o țintă cât vrea să strângă, în cât timp și de la cine. În aceste cinci zile vor învăța despre aceste instrumente, vor exersa fiecare tip de instrument, vor vedea ce tip de instrument li se potrivește cel mai bine, astfel încât când se vor întoarce acasă chiar să pună în practică ceea ce au învățat. Apoi este foarte important ca reprezentanții fiecărei eparhii să formeze echipe de intervenție, iar în perioada sărbătorilor din luna decembrie chiar să-și pună ideile în practică’, a precizat Anemarie Gasser, manager al proiectului și reprezentant IOCC.

Beneficiari ai acestui curs sunt membri ai Sectorului social al Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai ONG-urilor din arhiepiscopiile Iași și Craiova. ‘Este un demers folositor, cu atât mai mult cu cât în ziua de astăzi există o concurență în ceea ce privește piața serviciilor sociale. Sursele de finanțare sunt din ce în ce mai puține, iar lucrarea social-filantropică a Bisericii trebuie promovată deoarece cei care doresc să sprijine furnizorii de servicii sociale trebuie să cunoască aceasta. Procesul de elaborare a strategiei sociale este unul participativ, adică am reușit să implicăm un număr cât mai mare de persoane care acționează în cadrul centrelor sociale în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, încât această strategie să fie ușor de implementat, să fie una asumată și realistă’, a afirmat diaconul Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic și de misiune al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Asociația Vasiliada Dolj, 10 ani de existență

Asociația Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei și-a început activitatea în urmă cu 10 ani. De atunci au fost desfășurate mai multe campanii de strângere de fonduri pentru activitățile sociale, la care au participat diferite personalități, precum baroneasa Emma Nicholson și alți oameni de afaceri. ‘La început a fost mai greu, dar în ultimul timp organizăm campanii cu diferite ocazii. De exemplu, pe 3 decembrie vom avea o gală caritabilă cu prilejul împlinirii a 10 de existență a Asociației Vasiliada, eveniment care se dorește a fi unul dintre cele mai ambițioase gale caritabile din Oltenia. Ne mândrim că mitropolia organizează acest eveniment ambițios și că suntem aici ca să învățăm lucruri și metode noi de atragere de fonduri pentru arhiepiscopia noastră și ca să dezvoltăm tot mai mult lucrarea social-filantropică’, a subliniat Cătălina Tănăsescu, psiholog în cadrul Asociației Vasiliada Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente