Training pentru lucrătorii cu arte combinate în Arhiepiscopia Sibiului

La sediul Biroului de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului, are loc, în perioada 3-5 martie, un nou curs pentru formarea lucrătorilor în domeniul asistenței sociale care folosesc tehnici de arte combinate, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Prin ocupația de lucrător cu arte combinate se oferă servicii de stimulare/dezvoltare prin mișcare, artă, muzică, joc, teatru, pentru copii, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane aflate în dificultate, care dau valoare beneficiarului ca individ, ajutându-l să capete încrederea în sine. La finalul cursului de inițiere, participanții primesc certificate de absolvire, recunoscute la nivel național de Ministerul Muncii și Ministerul Educației și Cercetării, fiind disponibile prin programul IMPART al Fundației de Sprijin Comunitar Bacău.

Cursurile sunt organizate de Asociația ‘Filantropia’ Sibiu și Fundația de Sprijin Comunitar Bacău. Participă 28 de asistenți sociali, educatori și învățători, psihologi, profesori de liceu, sociologi, voluntari și studenți la facultățile de profil, precum și persoane care activează în domeniul asistenței sociale din Sibiu și împrejurimi. Cursurile sunt coordonate de Lenuța Năstac, formator de lucrători cu arte combinate în cadrul fundației băcăuane. ‘Acest curs se află la a treia ediție la Sibiu, pentru primul modul. La finalul cursului va avea loc o evaluare a tuturor participanților, după care li se va elibera o diplomă acreditată de Ministerul Muncii’, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Nicolae Rusu.

Meserie acreditată național

În cadrul celor 21 de ore de training, participanții deprind lucrul cu diverse metode de sprijin a persoanelor cu nevoi speciale, folosind artele combinate ca instrument de lucru. Participanții învață cum să aplice și să plieze pe necesitățile beneficiarilor diverse tehnici de artă combinată, preluate de la renumiți profesori din Statele Unite ale Americii. ‘Avem solicitări și pe viitor, mulți tineri fiind interesați de aceste cursuri. Vor urma în viitorul apropiat și cursurile pentru modulul II și III’, a mai spus părintele Nicolae Rusu. Meseria de lucrător cu arte combinate este nouă și puțin cunoscută în România, dar a fost acreditată pe plan național prin eforturile Fundației de Sprijin Comunitar Bacău. Amintim că în perioada 3-5 noiembrie 2010, organizatorii au susținut la Sibiu, la sediul Biroului de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului, cursuri similare, în cadrul aceluiași modul. Au participat atunci tineri din Sibiu și din alte părți ale țării, implicați în domeniul asistenței sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente