Training în educație non-formală, în Episcopia Giurgiului

Cu Binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a organizat prin intermediul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, în perioada 16-17 august, cel de-al IV-lea training în educație non-formală, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Gospodărie de Vlașca” a Muzeului Eparhial din incinta Centrului Administrativ, avându-l ca și coordonator pe domnul prof. Daniel Mihai Necula, titular pe catedra de religie la Liceul Teoretic „Tudor Vianu” din Giurgiu.

La acest modul, ce a vizat „Leadership-ul și luarea deciziilor” cei 15 elevi prezenți au învățat că „Liderii nu se nasc, ci se formează!”. Scopul acestui curs a fost în principal înțelegerea termenului de „leadership”, principiile acestuia, oferirea oportunităților de practicare a competențelor specifice leadership-ului: comunicarea, facilitarea, construirea echipelor și rezolvarea conflictelor pe cale irenică, precum și importanța legăturii strânse, pe care tinerii trebuie să o aibă, cu Preotul duhovnic.

Deși acest al IV-lea modul a însemnat și sfârșitul întrunirilor, tinerii împreună cu domnul prof. coordonator, au solicitat Episcopiei, ca pe parcursul anului școlar ce urmează, să se poată reîntâlni in formulă completă. La finalul acestei sesiuni, eleva Dumitru Aurelia, participanta la acțiune și elevă a Liceului „Tudor Vianu” din Giurgiu, a ținut să mulțumească atât delegatului Preasfințitului Părinte Ambrozie pentru deschiderea pentru astfel de evenimente, cât și fiecărui membru în parte pentru primirea și acceptarea în sânul acestei familii: „Am descoperit în dumneavoastră prieteni adevărați! Am învățat să nu fim simpli vânători ai absolutului, pierzând inutil timpul ci să încercăm să fim oameni mari!”

De asemenea aceasta a mărturisit că „Toate amintirile pline de istorie, literatură, tradiție și spiritualitate din incinta Sediului Administrativ, dar și abordările temelor propuse și din perspectivă teologică, vor rămâne adânc impregnate în sufletele noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente