Tradiții de Crăciun la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – Pantelimon

La Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – Pantelimon, din Protoieria II Capitală, elevii școlilor generale cu numerele 4, 46, 62 și 77 au susținut, miercuri, o serbare de Crăciun. Programul artistic, desfășurat în cadrul proiectului Comenius, sub titulatura „Având cultura drept zmeu, zburăm pe cerul Europei”, a pus în evidență tradiții și obiceiuri strămoșești, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

Copiii școlilor bucureștene au cântat colinde, vocal și instrumental, au recitat poezii și au citit compuneri și eseuri despre Nașterea Domnului Iisus Hristos.

Serbarea au încheiat-o elevii Școlii Generale Nr. 62, care au pus în scenă piesa de teatru Irozii, scrisă de Mioara Lica. După cum ne-a spus prof. Anișoara Daiu, în cadrul piesei, au jucat elevi de la clasa a II-a până la a VII-a. Evenimentul, care este la prima ediție, s-a desfășurat în parteneriat cu Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – Pantelimon. Parohul bisericii, pr. Vasile Cristinel Nistor, ne-a spus că „a fost un moment de bucurie pentru că ne-am întors la tradițiile poporului nostru. Această întâlnire este o punte de legătură între școlile care se află în jurul bisericii noastre. Fiecare elev a venit să-și aducă recunoștința pentru momentul sfânt al Nașterii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente