Titlul de „Doctor Honoris Causa” a fost acordat Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a primit astăzi, 12 martie, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cea mai înaltă distincție academică ce se poate oferi unei personalități în viață, pentru merite științifice sau culturale deosebite, i-a fost decernată Înaltpreasfinției Sale în Aula filialei din Baia Mare a Universității arădene. În luarea deciziei instituția a avut în vedere întreaga activitate a arhipăstorului Maramureșului și Sătmarului din cei 37 de ani de arhierie, în special în plan cultural.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Cristian Ștefan, consilier cultural al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului: „La această manifestare a fost prezent chiar Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfinția sa Timotei Seviciu, căruia i s-au alăturat și Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Arhiepiscopiei Maramureșului și Sătmarului, precum și membrii Permanenței Eparhiale, protopopi, preoți, invitați, dar și studenți ai Universității de Vest «Vasile Goldiș» din Arad. Trebuie să spunem că același titlu deja s-a hotărât să-i fie conferit și de către Senatul Universității de Nord din Baia Mare, eveniment ce va avea loc pe data de 15 aprilie anul curent”.

Comentarii Facebook


Știri recente