Tinerii se bucură în Biserică de iubirea Preasfintei Treimi

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat cu prilejul organizării în Arhiepiscopia Dunării de Jos a ediției a XVII-a a festivalului de tineret prilejuit de hramul Sfintei Mănăstiri Buciumeni, 13 iunie 2011:

Cu multă bucurie, am primit vestea organizării de către Arhiepiscopia Dunării de Jos a ediției a XVII-a a festivalului de tineret la Mănăstirea Buciumeni, în ziua de 13 iunie 2011. Festivalul se desfășoară sub semnul „Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

Ne bucurăm când tinerii ortodocși români preamăresc iubirea Preasfintei Treimi lucrătoare în familia în care s-au născut și în marea familie spirituală a Bisericii în care s-au botezat. Cea mai prețioasă investiție a părinților în copii și tineri este transmiterea credinței mântuitoare, ca legătură vie și sfântă, plină de har și de lumină, între om și Dumnezeu, descoperită în și prin Iisus Hristos, Dumnezeu Omul.

Familia împreună cu Școala și Biserica aduce cea mai mare contribuție în viața poporului român nu numai prin faptul că pregătește cetățeni conștiincioși pentru patria pământească, ci și cetățeni credincioși pentru patria cerească sau viitori cetățeni ai raiului.

Copiii și tinerii ca persoane umane în creștere sunt darurile cele mai prețioase ale lui Dumnezeu pentru Familie, Biserică, Școală și Patrie, dar și pentru umanitatea întreagă, care fără nașterea de copii nu-și mai poate continua existența. Însă acești copii și tineri în creștere fizică și spirituală, trebuie educați cu multă atenție, iubire și răbdare. Educația creștină a copiilor și tinerilor este o lucrare sfântă care necesită multă dăruire de sine și multă înțelepciune. Tocmai din acest motiv, cea mai de seamă moștenire pe care o pot lăsa părinții, duhovnicii și profesorii copiilor și tinerilor este credința în Dumnezeu, trăită ca iubire de Dumnezeu și de aproapele, ca rodire a Botezului și binecuvântare a Familiei.

Adresăm cuvânt de felicitare și binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, tuturor organizatorilor și participanților la acest eveniment liturgic, educațional și misionar, dorind-le ajutor de la Dumnezeu și bucurie în lucrarea cea bună și sfântă a creșterii duhovnicești în lumina binecuvântării Preasfintei Treimi și în evlavia Bisericii noastre.

Cu multă prețuire și părintească binecuvântare,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente