Tinerii nemțeni au adus bucurie în două centre sociale

Centrul de Tineret ‘Vestitorii Bucuriei’ și parohia ‘Sfântul Nicolae’ – Săcălușești au derulat duminică, 3 iunie 2012, o activitate dedicată bătrânilor, prin implicarea mai multor elevi și studenți din Neamț, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. ATOR – filiala Piatra Neamț a organizat mai multe acțiuni cu prilejul zilei de 1 iunie.

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh, la Centrul de Tineret ‘Vestitorii Bucuriei’ din stațiunea Bălțătești și la Parohia ‘Sfântul Nicolae’ – Săcălușești, Protopopiatul Târgu Neamț, s-a desfășurat o activitate misionară și caritabilă. În acest proiect, dedicat unui număr de 40 de persoane vârstnice, majoritatea aparținând Centrului social Petricica din Piatra Neamț, au fost implicați elevi și studenți din Piatra Neamț, Bălțătești și Agapia. Programul a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu o agapă frățească pentru toți participanții (copii, părinți și bunici).

La final s-au împărțit tuturor participanților daruri constând în cărți, dulciuri și îmbrăcăminte pentru copiii cu nevoi speciale din Parohia Săcălușești, oferite de organizatori. ‘Dialogul dintre cele două generații a creat o atmosferă emoționantă plină de bucuria unică pe care o poate oferi generozitatea și dragostea credinței creștine. Cu puțină osteneală, am reușit, poate, să strecurăm în sufletele acestor oameni, adeseori cuprinși de neliniști și tristeți interioare ce vin din încercările și zbuciumul vieții, o rază de speranță, de pace și lumină. Asemenea, și copiii au învățat că farmecul și frumusețea omului izvorăsc nu din lucrurile materiale, ci din generozitatea și bunătatea sufletească pe care le pot găsi în spiritualitatea și tradiția vie a Bisericii și a credinței creștine’, a spus pr. George Măriuța de la parohia Săcălușești – Agapia.

Pelerinaj la mănăstirile nemțene

Membrii Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Piatra Neamț au desfășurat pe 1 iunie campania ‘Un zâmbet pe fața copiilor’. Campania a fost implementată la Centrul de Educație Incluzivă ‘Alexandru Roșca’ din Piatra Neamț și a constat în jocuri interactive de socializare și comunicare, desene pe asfalt și ghicitori. ‘Bucuria cea mai mare au avut-o copiii din centru când au primit din partea noastră câte un dar. Pentru o zi au uitat de situația grea în care se află’, a spus pr. Iustin Rotariu, secretar al ATOR Piatra Neamț.

O altă activitate a avut loc de sărbătoarea Sfintei Treimi, când tinerii atoreni au mers în pelerinaj la mănăstirile din județul Neamț. Membrii asociației au fost însoțiți de pr. pr. Nicolae Nicău, coordonatorul ATOR Piatra Neamț, și de pr. Iustin Rotariu. Traseul a fost următorul: Mănăstirea Petru-Vodă – Biserica ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din comuna Poiana Teiului – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Secu – Mănăstirea Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente