Tinerii din Protopopiatul Dej, în tabăra „Alege Școala!”

Un grup de 15 elevi de gimnaziu din cinci parohii ale Protopopiatului Dej, din Arhiepiscopia Clujului, participă, în perioada 21-28 august, la tabăra „Alege Școala!”, organizată la Bușteni. Ei au fost selectați din totalul de 45 de tineri implicați în proiect, câte 9 din fiecare parohie.

Copiii sunt însoțiți de părinții lor, precum și de asistentul social Luminița Lădaru, din partea Patriarhiei Române. Programul este unul special, cu participare la slujbe, post și rugăciuni, precum și activități specifice, a declarat părintele Ioan Bolbos, responsabil cu cateheza la nivelul Protopopiatului Dej: „Participă la eseuri, concursuri artistice din materiale refolosibile, vor participa la concursuri de cântări religioase, alături de un program zilnic de rugăciune, excursii și alte activități”.

Tabăra de la Bușteni face parte din seria taberelor „Alege școala!” din cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, derulat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România. Este o tabără de creație cu scopul de conștientizare a rolului educației în viața unui copil și posibilitățile pe care le oferă aceasta pentru integrarea mai târziu pe piața muncii și de prevenire a abandonului școlar și a delicvenței juvenile.

Comentarii Facebook


Știri recente