Tinerii Bisericii Olari din Capitală, în misiune

Copiii din familia Bisericii Olari din Capitală au susținut duminică, 1 mai, în fața unui public numeros, un moment cultural-artistic în parcul bucureștean Plumbuita, informează „Ziarul Lumina”. La Parohia Olari s-au depus recent spre închinare părticele din moaștele Sfântului Mucenic Antipa și ale Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Tinerii și copiii care participă la activitățile catehetice, culturale și religioase ale Parohiei Olari sunt din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, al Grădiniței Nr. 271 și din parohie. În ziua de duminică, după săvârșirea Sfintei Liturghii, copiii familiei Bisericii Olari au prezentat un scurt moment cultural-artistic în Parcul Plumbuita. ‘Manifestarea cultural-artistică a fost deschisă de trupa de teatru ‘Scăpărici’, care a prezentat piesa ‘Sfântul Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului’. Micii actori, îmbrăcați în costume reprezentative pentru primul secol creștin, au adus în fața spectatorilor nuanțele de parfum arhaic caracteristice disputelor religioase și culturale ale uneia dintre cele mai dezvoltate cetăți ale Antichității. Piesa de teatru, regizată de Eleonora Iordache, a fost pusă în scenă cu ajutorul actorilor de la Teatrul ‘Metropolis’ din București, Andreea și Andrei Mateiu. Totodată, părintele Antoniu Ciocoiu a dirijat corul de copii în timpul momentelor muzicale din cadrul scenetei. Aceiași copii i-au încântat pe toți cei prezenți printr-un minunat moment folcloric tradițional din zona Munteniei și Dobrogei, impresionând prin acuratețea dansurilor populare și prin măiestria și jovialitatea jocului românesc. ‘Roata Olarilor’ a fost alcătuită și condusă de Ioan Tănase, coregraful Ansamblului Folcloric ‘Doina Bucureștiului’ al Fundației pentru Tineret a Municipiului București. Tuturor celor care s-au implicat în pregătirea copiilor pentru acest eveniment artistic le aducem, și pe această cale, sincere și calde mulțumiri pentru tot efortul depus’, ne-a declarat părintele Mihai Iordache, parohul Bisericii Olari. La final, ca semn de prețuire și de mulțumire, copiii au primit cadouri și daruri din partea organizatorilor. Spectacolul s-a desfășurat cu ocazia sărbătoririi ‘Zilei Internaționale a Muncii’, organizată de Primăria Sectorului 2.

Părticele de moaște la Biserica Olari

Prin interpretarea piesei de teatru ‘Sfântul Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului’, părinții Parohiei Olari au dorit să-l facă cunoscut participanților pe acest sfânt, ale cărui părticele au fost descoperite recent în arhiva parohiei. ‘Sfântul Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului, este prăznuit pe 11 aprilie și este unul dintre cei mai vechi sfinți ai creștinătății. El a fost primul episcop al Pergamului și a fost hirotonit de către Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. A fost martirizat în anul 92 și este considerat, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Romano-Catolică, vindecătorul bolilor și alinătorul durerilor de dinți. De asemenea, pe lângă părticele din moaștele Sfântului Mucenic Antipa, au mai fost depuse spre închinare și părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mercurie’, a mai precizat părintele paroh.

Biserica Olari are trei hramuri: Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului.

Comentarii Facebook


Știri recente