Tineri ortodocsi occidentali in pelerinaj la manastirile din Oltenia

In perioada 15 ? 31 iulie curent, I.P.S. Iosif Pop, Mitropolitul ortodox roman pentru Europa Occidentala si Meridionala, impreuna cu un grup de 30 de tineri ortodocsi din Franta, Belgia, Anglia si Grecia, efectueaza un pelerinaj la manastiri si la principalele obiective turistice din zona Olteniei, la invitatia I.P.S. Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei. Vineri, 16 iulie, oaspetii straini au participat la oficierea Sfintei Liturghii in paraclisul mitropolitan din Craiova. Ei s-au intalnit apoi cu grupuri de tineri din parohiile Arhiepiscopiei Craiovei si cu membri ai filialei locale a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania.

Intalnirea s-a desfasurat in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei.

In zilele urmatoare tinerii vor vizita manastirile Lainici, Tismana, Sfanta Ana, Vodita, Gura Motrului, Icoana, Polovragi, Crasna, Horezu, Bistrita, Cozia, Turnu, Curtea de Arges, Slanic, Muzeele de Arta si de Istorie si Casa Baniei din Craiova, Complexul Brancusi de la Targu Jiu, Muzeul Regional al Portilor de Fier de la Orsova, urmele conservate la Turnu Severin ale Podului lui Apolodor din Damasc etc. Pelerinajul in Romania al I.P.S. Iosif si al unor tineri ortodocsi din

tari peste care se intinde jurisdictia Mitropoliei pe care o pastoreste a devenit deja o traditie. In fiecare an este vizitata o alta regiune istorica a Romaniei, unde oaspetii cunosc traditiile si obiceiurile locale si leaga prietenii durabile mai ales cu cei de aceeasi varsta cu ei, aflam dintr-o stire transmisa de Centrul Mass-Media Logos al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente