Tineri în vizită pe Dealul Patriarhiei

80 de tineri din mai multe județe ale țării, proveniți din mediul rural, au vizitat în această după-amiază Catedrala patriarhală și Palatul Patriarhiei, în cadrul proiectului „București, Capitala mea”, inițiat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret. După ce s-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, oaspeții au vizitat Palatul patriarhiei.

Cristian Cojocaru, consilier la Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret a declarat pentru TRINITAS TV: „Proiectul a început anul trecut, anul 2010 fiind anul omagial al sărăciei și al excluziunii sociale, iar printre prioritățile instituției noastre se află și grija față de tinerii cu oportunități reduse. Proiectul se adresează acestor tineri și are ca scop facilitarea participărilor la activități cultural-artistice, educative”.

Tinerii, cu vârste de peste 14 ani, provin din familii vulnerabile, cu o situație materială precară, expuși la riscul excluderii sociale.

În cadrul aceluiași proiect, Catedrala și Palatul patriarhiei au fost vizitate până acum de câteva sute de tineri din mediul rural, cu o situație socială dificilă.

Comentarii Facebook


Știri recente