Tineri în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Sâmbătă, 31 martie 2012, va avea loc cea de a doua ediție a pelerinajului pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula, județul Cluj. Pelerinajul este dedicat tinerilor, fiind organizat împreună cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, și Grupul Parohial de Tineret ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Mănăștur, Cluj-Napoca, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Traseul presupune parcurgerea a 23 de kilometri pe jos, din localitatea Iclod la Mănăstirea Nicula și, la întoarcere, de la Nicula până în municipiul Gherla. Acțiunea începe cu participarea la Sfânta Liturghie, de la ora 8:00, la Biserica Studenților din Hașdeu. Pelernii pornesc apoi cu trenul spre localitatea Iclod, unde are loc o oprire la Biserica Monument ‘Înălțarea Domnului’ și la mormântul Preotului Luca din Iclod. De acolo pelerinii merg pe jos până la Mănăstirea Nicula unde, participă, de la ora 18:00, la slujba Vecerniei, urmată de o cină. De la ora 21:57 pelerinii se întorc cu trenul din Gherla la Cluj-Napoca. La prima ediție a pelerinajului pe jos de anul trecut au participat 40 de tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…