Tineri din toată țara reuniți la Tecuci

Cea de-a 20-a ediție a Adunării de Tineret pe țară a „Oastei Domnului” se desfășoară la Tecuci, în județul Galați. Pentru început, tineri din toate colțurile țării s-au strâns la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiu, acolo unde a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a sfințit și drapelul Tinerilor din Oastea Domnului.

„Este cea mai frumoasă modalitate de a împlini programul misionar al Sfântului Sinod în anul 2011, închinat Sfintelor Taine ale Botezului și ale Sfintei Cununii. Fie ca și această mărturie luminoasă a creștinilor din asociația Oastei Domnului din toată țara noastră, să ne arate puterea, lumina și darul Sfântului Gheorghe biruitorul, pentru că astăzi s-a și binecuvântat steagul Oastei care are ca și icoană Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, iar pe cealaltă parte pe Sfântul Gheorghe, marele purtător al biruinței creștine”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.

Delegații au plecat apoi într-o procesiune cu icoane, în frunte cu ierarhul Dunării de Jos, până la Statuia Cercetașului din Tecuci, unde s-a oficiat o slujbă de Te Deum.

După procesiune, tinerii s-au reunit în conferință la Casa de Cultură „Ioan Petrovici”, din Tecuci.

Comentarii Facebook


Știri recente