Tineri din Slimnic în pelerinaj la Mănăstirea vâlceană Turnu

Un grup de 25 de tineri, elevi și studenți din Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, a participat la pelerinajul organizat la Mănăstirea Turnu, județul Vâlcea, de către Centrul parohial ‘Sfinții Timotei și Mavra’, conform celor precizate de părintele paroh George Piț, informează „Ziarul Lumina”. Pe parcursul celor două ore, cât a durat călătoria cu trenul, grupul a interpretat pricesne, ca o mărturisire a credinței în fața celorlalți călători, iar surpriza grupului a fost că și alte glasuri s-au alăturat cântecelor bisericești.

La destinație, pelerinii au fost întâmpinați de frumusețea apelor Oltului și maiestatea stâncilor din masivul Cozia, așa cum a remarcat părintele paroh. ‘După închinarea în biserica mică a mănăstirii și o rugăciune de mulțumire, am fost invitați la trapeză. Și de această dată, ospitalitatea călugărească a fost confirmată prin modul cum am fost primiți. Grupul nostru compact de 25 de tineri era evident cel mai numeros în curtea mănăstirii’, a spus pr. George Piț.

Pelerinii au participat la Vecernie, iar după Privegherea care s-a încheiat în noapte, tinerii au fost răsplătiți cu bucăți de litie, pâine îmbibată cu vin și miere. În timpul Privegherii, după rugăciunile de dezlegare ale Spovedaniei, toți tinerii din grup s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, tinerii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După agapa oferită de mănăstire, grupul a vizitat împrejurimile și alte obiective din cadrul mănăstirii.

După acest popas duhovnicesc, grupul s-a întors acasă, la Slimnic. ‘Acest pelerinaj va rămâne un reper spiritual pentru tineri, care, cu entuziasm, au cerut să mai găsim astfel de trasee spre mănăstiri’, a mai spus părintele paroh George Piț.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…