Tineri din Caraș-Severin și Mehedinți, la Taizé

La invitația comunității ecumenice din Taizé, Franța, 55 de tineri din județele Caraș-Severin și Mehedinți au participat, în perioada 22 iulie – 4 august, la o întâlnire internațională de tineret creștin, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Evenimentul a avut loc în micul sat Taizé, situat între Dijon și Lyon și unde anual au loc astfel de întâlniri ecumenice ale tinerilor din întreaga lume. Cei care vin la Taizé sunt primiți de o comunitate de frați care s-au angajat pentru toată viața în a-L urma pe Hristos. În mijlocul întâlnirilor se află rugăciunea comună și introducerile biblice, la care se adaugă discuțiile și momentele de reflecție în grupuri de 8-12 tineri, precum și diversele activități practice.

Vizite în mai multe orașe

Pelerinajul din acest an organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, ca un program de vacanță pentru tineri, a inclus, pe lângă participarea timp de o săptămână la întâlnirea internațională de tineret din Taizé, și vizitarea unor orașe europene. Din program au făcut parte vizitarea orașelor Veneția și Padova, Monte Carlo, Paris, Lyon, Viena, precum și castelul Chambord de pe Valea Loirei, înscris de UNESCO pe lista patrimoniului mondial al umanității. Pentru rezultatele deosebite obținute în anul școlar 2009-2010 (premiul I pe țară la Olimpiada de limbi clasice, secțiunea greaca veche), tânărul Petru Terziu, elev la Seminarul Teologic Liceal ‘Ioan Popasu’ din Caransebeș, a participat la acest pelerinaj cu sprijinul Centrului Eparhial din Caransebeș, care a suportat atât cheltuielile de transport, cât și cele necesare intrării la obiectivele cuprinse în program.

În săptămâna 25 iulie-1 august, la întâlnirea internațională de tineret creștin, comunitatea din Taizé a invitat peste 3.000 de tineri creștini, din 27 de țări, dintre care 300 de tineri au reprezentat România.

Comentarii Facebook


Știri recente