Tineri descoperind pe Dumnezeu la Dimăcheni

În Protopopiatul Dorohoi se desfășoară Proiectul ‘Tineri descoperind pe Dumnezeu’, organizat la inițiativa părintelui Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, și a părintelui Daniel Precob, parohul de la Hilișeu Cloșca, responsabil cu cateheza, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. De Ziua Internațională a Copilului, tinerii din parohia Dimăcheni, județul Botoșani, coordonați de pr. Cristian Petrovici și de prof. Elena Lupu, au organizat o activitate prin care să arate comunității locale că Dumnezeu poate fi descoperit de toți oamenii.

Unii dintre micii enoriași s-au ostenit și au compus poezii, iar alții au format un grup și cu multă măiestrie au construit în miniatură biserica lor din sat. Alții au încercat să-L facă cunoscut pe Dumnezeu prin icoane pictate de ei pe sticlă, lemn, hârtie sau piatră. De 1 Iunie, în Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ a parohiei Dimăcheni, a fost oficiat un Te Deum și o slujbă de parastas pentru eroii neamului. Un grup de copii au urcat pe scenă, încântând auditorul cu poeziile compuse de ei, dar și cu diferite cântări religioase.

La sfârșit au primit diplome de onoare din partea Protopopiatului Dorohoi pentru implicare în proiectul ‘Tineri descoperind pe Dumnezeu’.

‘Copiii, bucuroși de ceea ce au realizat și de aprecierile noastre, și-au luat angajamentul ca în fiecare an de ziua lor să ne cheme pentru a ne impresiona și cu alte activități de cinstire a strămoșilor prin care să-și câștige și ei cinstea’, a spus pr. Daniel Precob.

Comentarii Facebook


Știri recente