”The Passion of Christ” – un film traumatizan

In timp ce cinefinefilii din toata lumea asteapta cu nerabdare, premiera oficiala a controversatului film realizat de actorul american Mel Gibson The Passion of Christ – Patimile lui Hristos, liderii religiosi si-au exprimat deja ingrijorarea in legatura cu mesajul pe care il transmite filmul. Exista temerea ca pelicula, ce evoca ultimele 12 ore din viata lui Iisus Hristos, ar putea incita la antisemitism.

Filmul lui Gibson a iscat multe controverse inainte chiar de a fi terminat si cu destul timp inaintea lansarii in Statele Unite al Americii. Unele organizatii evreiesti considera ca pelicula risca sa provoace sentimente antisemite, deoarece ii descrie pe evrei ca fiind responsabili de moartea lui Iisus. A venit apoi randul unui istoric israelian sa formuleze critici asupra scenelor extrem de violente din film. Hanan Yapinto sustine ca redarea detaliata a unei crucificari in film ar putea provoca traume spectatorilor. El sustine ca filmul ilustreaza mult prea violent tragedia si suferinta umana provocata de crucificare.

SINCRON ISRAELIAN

Pur si simplu nu sunt de parere ca explotand atat de mult latura emotionala a faptelor transmiti foarte multe. Acelasi rezultat se poate obtine si daca spui pur si simplu povestea fara sa dai atatea detalii despre tragedia si suferinta umana din spatele sau. Nu era necesar un fim atat de dureros. Cred ca multi spectatori vor fi traumatizati fara ca de fapt sa fi aflat ceva nou.

Mel Gibson, realizatorul si regizorul peliculei, a recunoscut ca filmul sau este violent si socant, dar insista ca doar asa poate fi ilustrata amploarea sacrificiului pe care l-a facut Iisus. Patimile lui Hristos va rula in cinematografele americane in 25 februarie a.c.. Rolul Fecioarei Maria a fost interpretat de actrita romanca, Maia Morgenstern.

Comentarii Facebook


Știri recente