Testarea Psihologică a candidaților care vor susține Examenul de Capacitate Preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor

Candidații care s-au înscris pentru examenul de Capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut astăzi, 16 martie, testul psihologic. Examinarea la care au participat 122 de candidați s-a desfășurat, începând de la ora 14.00, la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București. Testarea psihologică reprezintă probă eliminatorie.

Examenul de Capacitate preoțească are mai multe probe, informează pentru TRINITAS TV, protos. Veniamin Goreanul, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor care vorbește despre probele care compun examenul și ce se urmărește prin acesta: „Unele probe sunt pentru verificarea cunoștințelor, iar altele de verificare a aptitudinilor și a pregătirii pentru a putea candida pe un post vacant clerical din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Prima probă a examenului psihologic încearcă să constate dacă cei care doresc să ocupe un post sunt integri atât din punct de vedere fizic, cât și fizic, deoarece preoții trebuie să fie exemplu în toate și să aibă o capacitate de lucru sporită pentru a putea face față provocărilor lumii contemporane, dar în același timp pentru a putea înțelege și îndruma corect pe toți cei care îi vor cere ajutorul. Cei care au susținut această probă a examenului psihologic în sesiunea din septembrie acum nu a mai fost necesar să susțină acest examen, deoarece această probă are valabilitate un an de zile”.

Următoarele probe se vor susține luni, 22 martie, de la orele 09:00, atunci când se va da proba teoretică scrisă, iar de la orele 15:00 se va susține proba orală, de aptitudini. La aceste probe vor fi primiți doar candidații declarați admiși la testarea psihologică.

Comentarii Facebook


Știri recente