Teren pentru un complex bisericesc în Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziția Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului un teren cu o suprafață de 4.000 mp, pe care se va construi un complex bisericesc cu funcțiuni multiple, care să deservească domenii majore de interes public, atât în ceea ce privește învățământul teologic, cât și activități de asistență socială, informează radiorenasterea.ro. Primarul municipiului, Sorin Apostu, a anunțat miercuri, 4 mai, că a fost luată această decizie în urma discuțiilor purtate cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Punerea la dispoziția Mitropoliei Clujului a acestui teren va fi discutată în ședința de consiliu local de marți, 10 mai, iar în schimb Mitropolia va restitui administrarea unui teren de circa 7.000 mp., care nu a putut fi utilizat în scopul declarat inițial.

„Este vorba de atribuirea unui teren în urma discuțiilor avute cu Înaltpreasfințitul Andrei, pentru construirea unei clădiri pentru Facultatea de Teologie, a unui cămin de fete și a unuia de băieți, practic a unui complex multifuncțional, pe strada Coastei, o zonă care se pretează la acest proiect, fiind o zonă centrală și astfel va îmbogăți aspectul urbanistic și cultural al orașului”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Terenul pe care se va construi acest complex a fost, până în urmă cu câteva luni, ocupat de clădiri vechi, în care locuiau câteva familii de romi. În urmă cu două săptămâni, spațiul a fost vizitat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului și de primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook


Știri recente